Червоний чай - купити в Україні
Серед великої різноманітності червоний китайський чай займає особливе місце. В Україні він отримав таку назву через свій характерний червоно-коричневий відтінок, а в Китаї його називають «хун ча». Існує безліч видів цього чаю, але за своєю суттю це все той самий чорний ферментований чай. Його властивості корисні для людського організму.
Особливості
Червоний чай і чорний чай у контексті китайського напою можуть викликати певне нерозуміння через відмінності в класифікації між Заходом і Китаєм. У Китаї червоний чай відноситься до того, що на Заході зазвичай вважають чорним чаєм. Він проходить повний процес ферментації перед сушінням, що надає йому насичений, незвичний колір настою та унікальний аромат.
Це один із найпопулярніших напоїв у світі, а відомим він став завдяки своєму насиченому аромату та різноманітності смаків. Процес виготовлення включає подрібнення листя, щоб запустити процес окислення. Саме це надає чаю його характерний колір і смак. Після достатнього окислення він сушиться.
Асортимент чаю в магазині
Існують різні види червоного чаю, але кожен із них особливий по-своєму. Вибрати ідеальний напій для свого чаювання можна за ароматом, смаком, кольором настою, брендом. У нашому інтернет-магазині представлений широкий асортимент цього китайського напою.
- Шу пуер із червоним чаєм 2020 року. Вага – 100 грамів. Це незвичайний чай, виготовлений за змішаною технологією шу пуера та червоного чаю. Має свіжий і насичений смак.
- Шу пуер «Chun Pu Hao» 2021 року. Вага – 357 грамів. З благородним насиченим смаком. Цей чай є одним із найкорисніших для здоров’я та довголіття.
- Червоний чай китайський «Дянь Хун» пресований 2021 року. Вага – 50 грамів. Листя в упаковці великі, з тонкими золотистими ворсинками та додаванням бруньок. Аромат насичено-квітковий із нотками меду та пилку. Колір яскравий, оранжево-бурштиновий. Напій переносить вас в атмосферу весняного саду: яблуня, липа, вишня, лотос і жасмин. Післясмак – сухофрукти, мед, лісовий горіх. Напій не втрачає свого смаку й аромату до 10 заварювань.
Найкращий червоний чай ви можете придбати за кілька кліків у нашому магазині letsgrow.com.ua. Ціна найоптимальніша на ринку, а продукція якісна. Замовлення відправляються з міста Київ. Доставка доступна в Одесу, Львів, Харків, Дніпро та інші населені пункти України. За бажанням є можливість ознайомитися з відгуками на кожен товар за назвою на сайті.
Ефект від червоного чаю
Купити червоний чай варто заради його користі для здоров’я. Він славиться своїми унікальними властивостями, такими як:
- антимікробна дія;
- покращення травлення: таніни сприяють нормалізації роботи кишківника і допомагають лікувати діарею;
- позитивний вплив на метаболізм: при систематичному вживанні – зниження зайвої ваги;
- легка ейфорія без почуття сонливості;
- підвищення рівня уваги та концентрації;
- зниження ризику розвитку деяких захворювань;
- антистресовий ефект;
- зігріває;
- покращує настрій.
При отруєннях він може виступати сорбентом. Ідеально влаштовувати чаювання з ним у холодну погоду. У складі більше кофеїну, ніж у інших чаях. Підвищена концентрація таніну допомагає кофеїну краще засвоюватися в шлунку, мінімізуючи вироблення наднирниками гормону стресу.
Як правильно приготувати
Недостатньо просто вибрати і купити червоний чай. Для того щоб отримати бажаний ефект, необхідно правильно його заварити. Забороняється довго настоювати чай, адже смоли в складі можуть погано вплинути на печінку.
Приготування червоного чаю – це справжнє мистецтво. Це спосіб відчути атмосферу через приємне чаювання. Заварювання може залежати від особистих уподобань. Проте є загальні рекомендації, які допоможуть повністю розкрити природний смак та аромат.
Рекомендації щодо приготування
Необхідно використовувати чисту свіжу воду, бажано м’яку. Для заварювання використовуйте чайник, найкраще – порцеляновий або керамічний, але можна й звичайний.
Одна порція складається з 2–3 грамів (1 чайна ложка) листя. Його заварюють на 200–250 мл води. Для міцного чаю можна трохи збільшити кількість листя.
Далі воду кип’ятять і чекають, поки вона охолоне до 90–95°C.
Чайне листя в чайнику потрібно залити гарячою водою. Після цього накрити кришкою, щоб чай не втратив аромат. Заварювати його від 2 до 5 хвилин.
Тривалість залежить від уподобань у смаку. Короткий час дасть м’який і легкий напій, а тривалий – більш терпкий і насичений.
Ви можете експериментувати із заварюванням, щоб знайти ідеальний спосіб. Багато китайських напоїв можна заварювати кілька разів. Більше того, це дозволяє розкрити нові смаки й аромати. Варто спробувати червоний чай купити в Україні, щоб влаштувати незабутнє чаювання з китайськими традиціями.